Sportvilág

2017.02.16. 17:50

BL: szerdán a Bayern hengerelt - A Real Madrid végül biztosan nyert, de nehéz visszavágó várhat rá Nápolyban

Az Arsenal ismét képtelen volt átlépni saját árnyékát a Bayern München ellen, míg a Real Madrid végül biztosan verte a Napolit a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Kühne László

A PSG Barcelona felett aratott 4-0-s sikere utáni ámulat a Bayern Münchennek köszönhetően folytatódott szerdán is. Hogyan lehet ezen a szinten ekkora különbség két csapat közt? Ráadásul rövid idő alatt már nem is először. Lehet hogy csak épp az angolok stílusa fekszik ennyire a németeknek? Arjen Robben ismét hozta, amit képtelenek ellene levédekezni, Robert Lewandoswki is belelendült, Thiago Alcántara két gólja önmagáért beszél, és Thomas Müller lelkének is nagyon jót tehet a találata, míg a londoniak hátsó alakzata Laurent Koscielny kiválásával teljes mértékben felborult.

- Az legutóbbi mérkőzéseink talán nem úgy sikerültek, ahogy vártuk, ma viszont káprázatosan jó volt minden - fogalmazott a mérkőzés után a Bayern csapatkapitánya, Philipp Lahm. - Egyszerűen szárnyaltunk a találkozó ideje alatt, és ez az eredményben is megmutatkozott.

Lahm nyilatkozik egy korábbi, zágrábi BL-meccs után Fotó: a szerző

- A harmadik bekapott gólunktól kezdve néztünk ki nagyon rosszul - elemzett Arsene Wenger, az "ágyúsok" menedzsere. - Mentálisan onnantól teljesen összezuhantunk és érezhető volt, nincs válaszunk a történésekre.

Madridban a nápolyi szurkolók - akik lehettek vagy 10 ezren a Bernabéu-ban - kellemesen érezhették magukat a szünetig, majd a fordulást követően gyorsan döntésre vitte a dolgot a Real. Igaz, az idegenben szerzett olasz gól még számíthat a visszavágón...

Eredmények: Bayern München-Arsenal FC 5-1. G.: Robben (11.), Lewandowski (53.), Th. Alcántara (56., 63.), Th. Müller (88.), illetve A. Sánchez (30.). Real Madrid-SSC Napoli 3-1. G.: Benzema (19.), Kroos (49.), Casemiro (54.), ill. Insigne (8.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!