Teskánd

2015.09.11. 18:23

Szalag, hordó, ünnep; átadták a kerékpárutat

Teskánd – Volt minden, ahogy illik út, híd avatásakor: szalagátvágás, hordógurítás és vidám hangulatú népünnepély.

Arany Gábor

Pénteken ünnepélyes külsőségek között hivatalosan is átadták a Zala-völgyi kerékpárút legújabb szakaszát, amely Bagod határából a teskándi sportpályáig vezet. A teskándi önkormányzat Bagoddal konzorciumot alakított a közel 4,3 kilométer kerékpárút megépítésére.

Az első ütemben tavaly a régi bagodi vasútállomástól épült meg a mintegy 1600 méteres szakasz, a korábban épültnél szélesebb, biztonságosabb, 3 méteres pályával. A második etapot, a Teskándra vezető közel 2,8 kilométert tegnap adták át, Vigh László országgyűlési képviselő közreműködésével.

Tóth István Jánosné teskándi polgármester elmondta, hogy terveik között szerepel a Göcsej irányába vezető kerékpárút kiépítése is. Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán érdeklődésünkre arról beszélt, hogy 2020-ig egymilliárd forintot szánnak a kerékpáros közlekedés fejlesztésére. Ebből jut majd a Zala-völgyi kerékpárúttal való összeköttetés megteremtésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!