Utazó

2011.09.20. 18:40

Bakancsos túra, bunkerturizmus és rafting a határ menti kínálatban

Komplex térségi turisztikai kínálatot tud biztosítani Vizek hátán, dombok ölén, bunkerek mélyén elnevezésű pályázata révén a lenti-letenyei régió 22 települése. Az idegenforgalmi stratégia kialakítása céljából kedden egyeztető fórumot tartottak Kerkaszentkirályon.

Gyuricza Ferenc

Ezen nemcsak az elért eredményeket és a már megvalósított fejlesztéseket vették számba, hanem a jövőbeni feladatokra is kitértek a résztvevők. Mint azt Pál Zoltán kerkaszentkirályi polgármester, a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület elnöke kiemelte, a térségbe látogatók számára olyan komplex ajánlattal tudnak előállni, ami országos szinten is kevés helyen található meg. Ennek különlegességét képezi a bunkerturizmus  - Páka mellett ma már Lovászi is csatlakozott a programhoz -, de olyan hagyományos elemei is vannak, mint a bakancsos turizmus, amelyhez számos kiegészítő elemet és attrakciót tudtak megvalósítani a pályázat során. A vízi turizmus területén is fontos fejlesztések valósultak meg, a Kerkán és a Murán kilenc kikötőt építettek ki, folyamatban van a program komplex szolgáltató létesítményének, a molnári látogatóközpontnak a kiépítése, míg Kerkaszentkirályon rafting bázist alakítanak ki.

A pályázati program keretében tanfolyamokra is sor került  az idegenforgalmi kínálathoz igazodva vadvízi és bakancsos túravezetőket képeztek ki , valamint film is készül a térség turisztikai értékeiről.

Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!