Zalaegerszeg

2014.03.20. 15:59

Zalaegerszeg imázsépítése a fő cél

Zalaegerszeg - Idén is bemutatta turisztikai kínálatát a város az Utazás szakkiállításon, ahol a látogatók megszólításával kérdőíves felmérés is készült Zalaegerszegről.

Horváth A. Attila

Az eredményeket értékelő csütörtöki sajtótájékoztatón Gyutai Csaba polgármester elmondta: a kérdőívvel az utazási szokások vizsgálata és a város imázsának építése a cél. Összességében megállapítható, hogy Zalaegerszegről kellemes kép alakult ki az utazóközönségben. A városról a legtöbb válaszadónak elsőként az AquaCity jutott eszébe, ez tehát Zalaegerszeg fő turisztikai vonzereje.

Gyutai Csaba példaként említette, hogy a válaszadók nagy része városnézés és kikapcsolódás céljával érkezett Zalaegerszegre, és a legtöbbjük kifejezetten pozitív tapasztalatokat szerzett. A megyeszékhelyi rendezvények közül a nagy kulturális programokat – így az Egerszeg Fesztivált, illetve a Pálinka és Mangalica Majálist – ismerték a legtöbben. A polgármester arról is beszámolt, hogy a város idegenforgalmi adóbevétele (a korábbi csökkenő periódust követően) 2013-ban újra növekedni kezdett. Hozzátette: az önkormányzat e bevétel többszörösét fordítja idegenforgalmi kiadásokra.

 

A sajtótájékoztatón Pereszteginé Szabó Júlia, a zalaegerszegi Tourinform iroda vezetője a fővárosi Utazás 2014 kiállítás tapasztalatairól számolt be. Mint mondta, a legrangosabb belföldi turisztikai vásáron évről évre újdonságokat is bemutatnak, ezúttal a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesülettel közösen népszerűsítették a város idegenforgalmi kínálatát. Arról is szólt, hogy a zalaegerszegi rendezvények száma folyamatosan nő, az idei összefoglaló kiadványukban másfélszer több program szerepel a tavalyihoz képest.

A csütörtöki sajtóeseményen a felmérés résztvevői közt – közjegyző jelenlétében – nyereményeket sorsolt ki Gyutai Csaba, a Tourinform irodától Pereszteginé Szabó Júlia és Köcse Henriett, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. részéről Kugler László ügyvezető és Pál Petra marketingvezető, valamint az Arany Bárány Hotel ügyvezetője, Varga Csaba. A felajánlott díjakat budapesti látogatók nyerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!