Zalaegerszeg

2014.10.16. 13:18

DK: felkerültek a zalai poltikai térképre

Zalaegerszeg - A Demokratikus Koalíciót több mint négyezer szavazattal feltették a választók a politikai térképre Zalában.

Szabó Judit

Ezzel kezdte a megyeháza előtt csütörtökön tartott sajtótájékoztatóját Balogh Miklós, a DK zalai választókerületi elnöke. Örülnek annak - folytatta -, hogy a DK  jelöltjei közül Nagy Zoltán vendéglátóipari vállalkozó bekerült a megyegyűlésbe, Kovács Viktória építőipari vállalkozó (DK-Együtt) a keszthelyi, s Horváth Jácint területfejlesztési szakértő (DK-Együtt) a nagykanizsai  önkormányzatba.

– Zala mélyen van. A baloldal és az aprófalvak is mélyen vannak – értékelte a helyzetet Balogh Miklós, hozzátéve: a politika feladata, hogy a zsákutcából a településeket és Zalát kivezesse.

Horváth Jácint, Kovács Viktória, Balogh Miklós és Nagy Zoltán. Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy Zoltán megköszönte a szavazatokat és gratulált minden győztesnek. Arról, hogy miként alakul az DK és az MSZP együttműködése a megyegyűlésben, még nem tudott nyilatkozni, de le szeretnének ülni az MSZP-vel tárgyalni és közös álláspontra jutni.

Kovács Viktória azt hangsúlyozta, hogy  a helyi döntéshozatal  átláthatóságát  rendkívül fontosnak tartják. Nyílt közbeszerzéseket szeretnének, az elejétől a végéig nyilvános döntéshozatali folyamatot, s azt, hogy a helybelieket   már   a döntések előkészítő szakaszába bevonják.

Horváth Jácint azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy pártkatonák helyett szakemberekre van szükség az önkormányzatok megfelelő működéséhez, a döntéshozatalban a szakmaiságnak kiemelt szerephez kell jutnia. Mindent megtesznek azért, hogy a DK a Fidesz legkeményebb ellenzéke legyen a  testületekben, zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!