Zalaegerszeg

2016.11.07. 20:10

Húszéves a betegklub

Zalaegerszeg - A néma járvány, a csontritkulás ellen küzd immár húsz éve a Csontritkulásos Betegek Egyesülete, amely tegnap tartotta jubileumi összejövetelét.

Magyar Hajnalka

Az egyesület 1996 októberében 26 fővel alakult, s tagjaik száma mára elérte a 119-et. Összejöveteleiken a betegséggel kapcsolatos ismeretterjesztés mellett a művelődés is szerepet kap, s rendszeresen szerveznek gyógyfürdő látogatással összekötött kirándulásokat. Heti három alkalommal lehetőségük van a megyei kórház tornatermében gyógytornára, valamint egy alkalommal vízi tornára.


Balaicz Zoltán elismerő oklevelet ad át Sabján Károlynénak Fotó: Pezzetta Umberto

A tegnapi összejövetelen Sabján Károlyné, az egyesület elnöke, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója és Horváth Miklós TESZ elnök köszöntője után dr. Bergmann Annamária főorvos, Szabó Gyuláné dietetikus és Gombosné Papp Judit osztályvezető gyógytornász tartott szakmai előadást. Ezt követően Sabján Károlyné tekintett vissza az elmúlt két évtizedre, majd gyógytorna bemutató és fehér asztal melletti beszélgetés zárta a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!