Zalaegerszeg

2016.08.29. 17:06

Ingyenes számítástechnikai klub és előadássorozat

Zalaegerszeg - A TIT célja az emberek javát szolgáló ismeretek terjesztése, ezért karolta fel a zalai szervezet Kancsal Miklós fejlesztő számítástechnikai előadássorozatát, amely az ember és a számítógép közötti kommunikáció javítását célozza.

Magyar Hajnalka

A fentieket Bánfalvi Péter, a TIT Öveges József Ismereterjesztő Egyesület elnöke mondta el hétfőn, a Kancsal Miklós előadását megelőzően tartott sajtótájékoztatón.

Mint hangsúlyozta, nagyot változott a világ, az internet sokak számára a létezés alapvető eleme, ugyanakkor számosan vonakodnak a használatától. A cél a bölcs alkalmazás volna, s e szellemiség jegyében támogatnak minden jó szándékú kezdeményezést.

Kancsal Miklós kitért rá, nézetei népszerűsítésére szeptember 9-től ingyenes számítástechnikai klubot szervez a Keresztury VMK-ban. Meglátása szerint a globalizáció a profittermelés szolgálatába állította a számítástechnikát, ám ez a folyamat megállítható. Vissza kell térni a felhasználókat szolgáló szemlélethez, az embereket meg kell rá tanítani, hogy beépített alkalmazások nélkül, ők maguk is képessé válhatnak számítógépeik irányítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!