Zalaegerszeg

2015.11.23. 10:51

Megújult a kormányhivatal épülete

Zalaegerszeg - A Zala Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) konzorciumi együttműködése keretében újították fel és korszerűsítették a Göcseji utca 24. szám alatti kormányhivatali épület második emeletét, amely a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály, Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának ad otthont.

Arany Horváth Zsuzsa

A fejlesztés európai uniós forrásból valósult meg „A komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése” című projekt keretében. A hétfői átadási ünnepségen dr. Sifter Rózsa, a Zala megyei Kormányhivatal főigazgatója számolt be a munkálatokról, jelezve, a korszerűsítés 88 millió forintba került, ennek köszönhetően a vizsgálatokra érkező megváltozott munkaképességű ügyfelek akadálymentesített útvonalakon közelíthetik meg a korszerű hivatali helyiségeket, ahol Árok Krisztina főosztályvezető és 11 munkatársa fogadja őket, valamint 4 orvosszakértői feladatokat ellátó orvossal találkoznak. A főigazgató emlékeztetett az emberbarát, empatikus hozzáállású munkavégzés fontosságára.

Az avatási ceremónián Tóth Sándor, az NRSZH főigazgató helyettese szólt arról, hogy 18 megyeszékhelyen összesen 4 milliárd forintból komfortosítják az ügyfeleket fogadó épületrészeket, s kiemelte a zalai megvalósítás példaértékűségét, ami a pontos tájékoztatást, az ügyfelek fogadását illeti. A megújult épületrészt megáldó Stróber László apátplébános az elesett, nehezen dolgozó ügyfeleket fogadó irgalmasságra hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!