Zalaegerszeg

2014.10.12. 20:15

MSZP: Sajnálatos az alacsony részvétel

Zalaegerszeg - Az alacsony részvételi arány csalódást okozott az MSZP zalaegerszegi szervezeténél, a szavazás végeredménye azonban nem lepett meg senkit.

Varga Lívia

– Úgy tűnik Zalaegerszegen folytatódik a hagyomány, hiszen a Fidesz ismét elsöprő győzelmet aratott. Gratulálunk Balaicz Zoltánnak – fogalmazott Kiss Ferenc, az MSZP zalaegerszegi polgármesterjelöltje, aki 96,08 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 10,56 százalékát, és ezzel a harmadik helyet szerezte meg.

Góra Balázs, Rétai Balázs, Kiss Ferenc és Major Gábor. Fotó: Katona Tibor

Kiss Ferenc sajnálatosnak nevezte az alacsony részvételi arányt, ebben mindenképpen jobb eredményre számítottak. A saját szereplését illetően pedig úgy fogalmazott: a hozzá eljuttatott visszajelzések alapján a szavazófülkében sokan összetévesztették a függetlenként induló Kiss Ferenccel, és csak későn jöttek rá, hogy „rossz" helyre rakták az ikszet.

– Ennek ellenére mindenkinek gratulálok és köszönöm azoknak, akik a baloldali jelöltekre és rám szavaztak – fogalmazott a párt zalaegerszegi elnöke, hozzátéve: ha elérnék a négy évvel ezelőtti eredményt, azaz két kompenzációs helyet szereznének a képviselő-testületben, azzal elégedettek lennének.

Önkormányzati választás - Zala megye

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!