A korábbi nemzetközi halászléfőző verseny helyett már másodszor rendezte meg gasztronómiai programját a Lendvai Magyar Nemzetiségi Önkormányzati Közösség.
A 2017-ben hajómodell világbajnokságot is szervező nagykanizsai Canissa Modellező Sportegyesület nemzetközi és hazai versenyeken egyaránt sikeresen szereplő tagjai tartottak bemutatót szombaton délután a község kedvelt szabadidőközpontjában, a Baksa-tavon
Bár a halászlé nem tartozik a tradicionális muravidéki ételek közé, mégis van némi hagyománya a helyi gasztronómiában. Népszerűsítésére 14. alkalommal szerveztek kulturális műsorral egybekötött főzőversenyt.
A dél-zalai faluban idén is minden helyi lakóra gondoltak karácsony alkalmából. Több száz embert vendégeltek meg ízletes, tiszai módra készített sandi halászlével Szenteste napján.
A klasszikus halászlén kívül sült tokhal, sőt akár halkolbász vagy halhurka is kerülhet az ünnepi asztalra. Bajlódni sem kell az uszonyossal, hiszen könnyen hozzájuthatunk darabolt, filézett, konyhakész halhoz, sőt ételhez is.
Ugyan a Muravidéken nincs akkora hagyománya a halászléfőzésnek, mint Baján vagy a Tisza mellékén, mégis évek óta a muravidéki magyarság legnagyobb gasztronómiai eseménye a lendvai halászléfőző verseny.