A nagy táboralakítás (fotókkal)

Balatonederics - Öt éve nem használt ifjúsági táborhely felújításával töltötte a hétvégét mintegy 70 fiatal. A munkát a Tuttu Mikka-Makka Gyermek és Ifjúsági Egyesület szervezte.

Horányi Árpád

A közösség öt évre kapta meg a tábor üzemeltetési jogát a tulajdonos Zala Megyei Önkormányzattól.

- Az idei szezonra már fogadókészek leszünk, hála a lelkes együttműködésnek - mondta a helyszínen Borvári Lili, a munkát szervező egyesület koordinátora. Kő- és faházakban összesen 21 szoba van, ezek felújításához, lakhatóvá tételéhez kértünk a Dunántúl ifjúságától segítséget, sokfelé eljuttatva a felhívásunkat. 

Takarítás, meszelés, ajtók-ablakok festésének nagy munkája jellemezte a terepet ottjártunkkor.

- Édesapám, nagyapán is volt itt táborban - említette a családi emlékekről a zalaegerszegi Simonffy Viktória.      

Közben festéket hoznak, ajtót kennek, szorgos kezek munkájának gyors látszata van.

-   A közös cél hamar összekovácsolta ezt a nagy csapatot - így Ignácz Szabina és tetvére, Tímea, akik a baranyai Alsószentmártonból érkeztek.



A pécsi Tasnádi Anna és Gál Soma a jó levegőt dicséri, amiben mint fogalmaznak: öröm dolgozni. 


Fotó: Horányi Árpád


- Tematikus közösségi, kikapcsolódást is nyújtó programjaink új helyszíneként fog a tábor funkcionálni - tekintett a napokon belüli nyitás elé Borvári Lili, hozzá téve azt is, hogy legnagyobb segítőjük most a szép napsütéses idő. 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!