Vízműves stratégiai karcsúsítás Nagykanizsán - több milliós végkielégítéssel?

Nagykanizsa - Nincs már stratégiai igazgatója a Dél-Zalai Vízmű Zrt-nek, az igazgatóság múlt héten döntött Molnár Szabolcs munkakörének megszüntetéséről. A cég vezérigazgatója, Kassai Zoltán a gazdasági világválsággal magyarázta a lépést.

Sámel József

Mint azt megtudtuk: a Vízmű igazgatói tanácsa  amelynek a kanizsai önkormányzat delegáltjaként  Molnár Szabolcs is tagja  a múlt hét csütörtökön ülésezett. A megbeszélésen a vállalat új szervezeti felépítéséről is döntöttek, amely alapján megszüntetésre került a stratégiai igazgató beosztása.
 
- A hír igaz, ám egyelőre nem kívánom kommentálni a történteket - zárta rövidre nyilatkozatát az érintett, aki lapunk információi szerint nem értett egyet a Vízműnél zajló reformokkal. Például azzal, hogy a felső vezetőknek minden alkalommal telefonon kellett jelezni, ha elhagyják az irodaházat. Mivel Molnár Szabolcs  a vezérigazgató szerint  egyszer ezt elmulasztotta, írásbeli figyelmeztetésben részesült.

Az ügynek lett folytatása, a Zala Megyei Munkaügyi Bíróság nemrég hatályon kívül helyezte a vezérigazgatói megrovását, mondván: ilyet nem lehet előírni annak, aki kötetlen munkarendben dolgozik.

- A munkakör megszüntetésének semmi köze ehhez az ügyhöz - válaszolta Kassai Zoltán. - A gazdasági válság miatt  sok más vállalathoz hasonlóan  nekünk is racionalizálnunk kell a létszámot. A döntés nem csak Molnár Szabolcs stratégiai igazgatói státuszát érinti, hanem üzemvezetői, művezetői szinteket is, s persze a fizikai állományra is hatással lesz. Reményeink szerint néhány héten belül már látni fogjuk, hogy a karcsúsítás milyen megtakarításokat eredményez hosszú távon, hiszen az ilyenkor szokásos végkielégítéseket kötelező kifizetni.

Információink szerint Molnár Szabolcs stratégiai igazgatóval annak idején úgynevezett manager-szerződést kötöttek, így végkielégítése  a ledolgozott időtől függetlenül  több millió forint lesz.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!