Új vírus - Látogatási tilalom a zalaegerszegi kórház újszülöttosztályán

Megelőzési célzattal látogatási tilalmat rendeltek el a Zala Megyei Kórház újszülöttosztályán.

zaol.hu

Mint dr. Gárdos Lászlótól, az osztály vezetőjétől megtudtuk, az újszülöttek között nincs H1N1 fertőzött, a korlátozást  alapvetően megelőzési céllal vezették be, hogy a kicsiket megóvják a fertőzés behurcolásától.
Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója hangsúlyozta,  bár a zalaegerszegi kórházban több H1N1 vírussal fertőzött vagy gyanús beteget is kezelnek, de nincs közöttük súlyos állapotú páciens.

A látogatási tilalom bizonytalan ideig lesz érvényben, a járvány tetőzését a karácsony körüli időszakra jelzik a szakemberek.

Zalában november 30-án elhunyt egy 24 éves babosdöbrétei fiatalember, akinél kétoldali tüdőgyulladást, majd több szerv elégtelenségét okozta az új influenza vírusa.


További látogatási tilalmak Zalában:

Nagykanizsán november 20-a óta az intenzív terápiás, az újszülött-, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon van érvényben látogatási tilalom.

Keszthelyen december 4-től a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, december 6-a óta pedig az intenzív osztályon lépett érvénybe a tilalom. Itt korábban három betegnél már megállapították a H1N1 vírus jelenlétét.

Látogatási tilalom országosan itt!


Oltópontok Zalában:

Zalaegerszeg, ÁNTSZ Zalaegerszegi Kirendeltség Nemzetközi Oltóhely (Göcseji u.24.; 8-20 óra), Zala Megyei Kórház (Zárda u. 4.; 8-20 óra). Lenti, Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet (Kossuth u. 10.; 7-15 óra)
Nagykanizsa, Kanizsai Dorottya Kórház (Szekeres J. u. 2-8. ; 8-20 óra)
Keszthely, Városi Kórház Keszthely Sürgősségi Osztály (Ady Endre u. 2.; 8-20 óra)
Hévíz, Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház (Dr. Schulhof V. sétány B épület 8-20 óra)
Zalaszentgrót, Városi Önkormányzat Egészségügyi Központja (Dózsa György u. 9. 8-14 óra).

Az oltáshoz magyar állampolgárnak taj-kártyára, illetve lakcímkártyára van szüksége, más esetben jogosultságot igazoló dokumentumra.

 

Forrás: MTI, Zalai Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!