Merő Béla: Színházi törekvések Zalában

A Pannon Tükör Könyvek sorozatban, a Pannon Írók Társasága kiadásában jelent meg dr. Merő Béla rendező, színházesztéta és történész Színházi törekvések Zalában című kötete, amely az elmúlt évtizedekben lezajlott zalai színházi programokat tekinti át azok közül, melyek az ő nevéhez is kapcsolódnak.

Arany Horváth Zsuzsa
A kötet címlapja
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Mint arról már beszámoltunk, a kötetet Zalaszentgróton már bemutatták, Zalaegerszegen pedig szeptember 25-én, szerdán 17 órai kezdettel a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban találkozhatnak a szerzővel az érdeklődők.

Merő Béla a könyvben áttekinti a Zalaszentgróti Nemzetközi Színjátszó- és Rendezői Tábor közel három évtizedét, a Nyílt Fórum éveit, melyek a kortárs drámairodalom termését és a színházat, a színművészeket hozta össze egy-egy darab színre állítása révén. Az egervári vár Nyári Színháza, a zalaegerszegi Erdei Színház története is dokumentálódik a könyvben, és a zalaegerszegi Griff Bábszínház alapítása is helyet kapott benne.  Dr. Merő Béla rendező, színházesztéta, a zalaegerszegi Reflex Színpad vezetője, a Hevesi Sándor Színház alapítóinak egyike, több kötet szerzője, a békéscsabai és egy ideig a herszoni színház rendezője augusztusban a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata állami kitüntetést vehette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában