Vannak, akik várják a javítóintézetet Nagykanizsára

Aláírásgyűjtés indult azért, hogy a városban alakítsák ki a javító-nevelő intézetet, mely ellen élénk lakossági tiltakozás tapasztalható az egyik lehetséges helyszín, a volt határőrlaktanya környezetében.

Horváth-Balogh Attila

Az összegyűlt aláírásokat gyűjtőik át szeretnék majd adni a kormánynak, mert úgy gondolják, a városnak fontos a 2,25 milliárdos állami beruházás, amely körülbelül 100 munkahelyet is jelentene. A gyűjtésben polgári körök aktivistái és más szimpatizánsok vesznek részt. A Berzsenyi Polgári Kör egyik tagja elmondta: a környék lakói tiltakoznak a fejlesztés ellen, ám a városban élők többsége munkát akar és támogatná, ide kerüljön a javítóintézet.

Nagykanizsa a 120, 14 és 18 év közötti fiatalt befogadó intézmény egyik lehetséges helyszíneként került még csak szóba. A majdani objektum a sajtóanyag szerint zárt jellegű lenne, a büntetés-végrehajtási intézetekben meglévő technikai és fizikai védelmi eszközökkel.



Korábbi cikkeinket a témában megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!