Krimi

2024.07.05. 05:00

Felelőtlen anyja miatt súlyosan összeégett egy hároméves kislány

A lángok életveszélyes sérüléseket okoztak, és bár a kicsi felgyógyult, a szörnyű napra emlékeztető jeleket öröké viselnie kell a testén.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Vádat emeltek egy 26 éves anya ellen, akinek gondatlansága miatt kisgyermeke súlyos égési sérüléseket szenvedett, és életveszélyes állapotba került tavaly februárban - írja az MTI a Heves Vármegyei Főügyészség közleménye alapján. 

A vádirat szerint a nő az élettársával közös lakásban négy kiskorú gyermekről gondoskodott. Szegényes körülmények között éltek, az ingatlant két fatüzelésű vaskályhával fűtötték.  Az egyik tavaly februárban meghibásodott, így a megrakott kályhából kicsaphattak a lángok. Ezzel az anya is tisztában volt, de nem törődött vele, változatlanul fűtötte a kályhát, és attól nem tartotta távol a gyermekeit - tudatta a főügyészség. 

Így történhetett meg, hogy tavaly február 12-én este, hogy amíg anyja a mosdóban volt, a hároméves kislány testének több mint egyharmada megégett. A lányka életveszélyes állapotba került, a felgyógyulása hosszú időt vett igénybe. A sérülés nyomait pedig egy életen át viselnie kell. A Heves Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az anyát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!