Hosszabbított

2 órája

Golovin Vlagyimir marad a női válogatott szövetségi kapitánya

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) négy évvel meghosszabbította Golovin Vlagyimirnak, a párizsi olimpián hatodik női válogatott szövetségi kapitányának a szerződését.

MW

Vlagyimir Golovin, a magyar csapat szövetségi kapitánya

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A szervezet honlapján hétfőn közzétett bejelentés szerint Golovin december 31-én lejáró jelenlegi szerződését az MKSZ elnöksége a szakvezetővel folytatott egyeztetéseket követően hosszabbította meg, így a kapitány új kontraktusa a Los Angeles-i olimpia végéig, azaz 2028. augusztus 31-ig szól.

A kapitány segítője - a DVSC Schaefflernél vezetőedzői posztját megtartó - Szilágyi Zoltán lesz, míg az eddigi másodedző, Pigniczki Krisztina a női serdülő válogatott szövetségi vezetőedzőjeként dolgozik tovább.

Golovin kiemelte: 

nagy megtiszteltetés és motiváció számára, hogy további négy évet tölthet a válogatott élén.

A legfontosabb most az, hogy eredményesen szerepeljünk az év végi hazai Európa-bajnokságon, és elkezdjük, pontosabban folytassuk az építkezést, amelynek végcélja a 2028-as olimpia

– szögezte le a szövetségi kapitány. Golovin megköszönte az elmúlt három évben végzett munkát eddigi segítőjének, Pigniczki Krisztinának.  

Az új olimpiai ciklus elején úgy érzem, érdemes kicsit változtatni, ezért a szövetség támogatásával Szilágyi Zoltánt kértem föl segítőmnek, aki ezt elfogadta, és a Debrecen is támogatja őt kettős feladatkörében.

Szilágyi Zoltán azt emelte ki, hogy külső szemlélőként eddig is nagyon pozitív benyomást keltett benne a női válogatott, az az út, amit bejárt, és az a teljesítmény, amit mutatott az ötkarikás selejtezőn, majd az egész olimpián.

Nagy potenciált látok a csapatban, és remélem, már a hazai Eb-n, Debrecenben is jó teljesítményt tudunk nyújtani

– fogalmazott, hozzáfűzve, hogy az MKSZ és a klubja egyaránt nagyon rugalmasan állnak hozzá a kettős feladatához.

A részben hazai rendezésű kontinensviadalra készülő nemzeti csapat szombaton 17.30-tól Tatabányán játszik felkészülési találkozót a román válogatottal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában