örömtánc

2020.05.21. 10:00

Szeniortánc az egerszegi Dísz téren – Testi és szellemi frissességet is adott a program

Az Egészség Egyesület Életmód Klubja szerda délután szenior-örömtánc-bemutatót tartott a megyeszékhelyi Dísz téren.

Arany Horváth Zsuzsa

A Dísz téren zajló közös tánc sok érdeklődő szeme előtt zajlott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Siklósi Vilmosné Judit vezette egyesület klubjának tagjai hosszú évek óta tartják karban magukat a különböző táncok gyakorlásával, több nyugdíjas-találkozón is bemutatták már a programjukat. A tánc nemcsak a korosztálynak megfelelő mozgás révén kínál frissen, mozgékonyan tartó testedzési lehetőséget, komplex módon edz, hiszen a szellemi frissességet is biztosítja, a jó hangulatról pedig a zene és az ének gondoskodik. A tánc jótékony hatását pszichológiai megfigyelések, tudományos felmérések is bizonyítják. Ebből kaptak ízelítőt tegnap a Dísz téren az élénksárga egyenpólóban – a biztonsági előírásokat betartva – táncoló hölgyek teljesítményének elismeréssel adózó zalaegerszegiek. Az egyszerű lépéseket és a modern társastánc figuráit egyaránt láthatták a járókelők, s azt is, milyen jókedvet kölcsönöz az együtt mozgás a résztvevőknek.

A Dísz téren zajló közös tánc sok érdeklődő szeme előtt zajlott
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Aki intellektuálisan, lelkileg, mentálisan karban tartja saját magát, a testét, a szellemét, és szívesen jön ilyen társaságba, annak nem lehet problémája az évek múlásával – mondta a klub egész éves programjainak állandó tagja, dr. Futó Gabriella nyugalmazott törvényszéki bíró, hozzátéve, noha néhány éve már nem aktív, kreatív elfoglaltságban bővelkednek a napjai.

– Az a lényeg, hogy lelkileg ne hagyjuk el magunkat, az új életszakasz szépségei mellett nem szabad elmenni. Szerintem a korosabban töltött esztendők is lehetnek élményekkel teliek. Én igyekszem naponta tornázni, ha csak néhány percem van rá, akkor is beépítem a napi rutinba – mondta az egykori néptáncos jogász, aki férjével együtt a természeti és a kulturális kirándulások állandó résztvevője, a kedvére való programok összeállításában a klub is segítségére van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!