Hirdetés

2020.07.06. 15:43

Miben segíthet a kétoldalú ragasztó?

Ha még nem hallottál a kétoldalú ragasztóról, itt az ideje, hogy megismerkedjetek, mert lehet, hogy az új legjobb barátod lesz. Megmutatjuk, milyen apróságokat tudsz vele megoldani, ami másképp problémás lenne.

A gyerekekkel való kreatív munkához áldás a kétoldalú ragasztó, mert nem ömlik ki használat közben.

 

A gyerekekkel való kreatív munkához áldás a kétoldalú ragasztó, mert nem ömlik ki használat közben.

Mielőtt belevágunk az ötletelésbe, érdemes néhány szót ejteni a kétoldalú ragasztó legfontosabb tulajdonságairól. Alapjáraton a ragasztószalagok egy hordozószalagból és a rajta lévő ragasztóból állnak, amit a használat során lehúzunk a tekercsről. A kétoldalas ragasztószalag esetében van egy védőfólia is, ami lehúzható a hordozószalagról, így a szalag mindkét oldala ragad. Ez a hordozószalag lehet átlátszó, vagy valamilyen színű attól függően, hogy milyen célra használod. Sőt, vannak olyan kétoldalú ragasztószalagok is, amiket vissza lehet szedni, így újrahasználható. A legtöbb kétoldalas ragasztót azonban úgy tervezik, hogy tartósan rögzítsen. De mit rögzítenek ilyen módon?

Hobbi tevékenységek

Mivel a kétoldalú ragasztó sokféle kivitelben készül szélességét és a ragasztó erejét tekintve, ezért szinte bármilyen célra felhasználható. A gyengébb tartást adó szalagokat sokféle kreatív munkához, mozaikokhoz, vagy papírkivágások egymáshoz ragasztásához is használhatod. Ha gyerekek vesznek részt a munkában, igazi áldás lehet, hogy nincs folyékony ragasztó, amit szét tudnának kenni.

Tiszta, könnyű és egyszerű vele dolgozni. Tetszés szerint méretre vágható a szalag és utána elegendő lehúzni a védőfóliát, aztán a ragasztandó felületek összenyomásával száradási idő nélkül rögzíthető minden.

Akár egy nagyobb fürdőszobai tükör rögzítésére is tökéletesen alkalmas a kétoldalú ragasztó.

Háztartás

Talán sufnituning, vagy buhera érzete van, ha azt mondjuk, hogy egy ragasztószalaggal ragaszd fel a képeket a falra, de csak addig, míg meg nem tudod, hogy mikre képes egy mai kétoldalas ragasztószalag. Vannak olyan szalagok, amik akár 80 kg terhelést is elbírnak a felülettől függően. Nem túlzás azt mondani, hogy képeket, tükröket vagy apróbb tárgyakat (például egy fogmosópohár tartóját) gond nélkül, biztonsággal és hosszú távon is tartósan tudsz falra rögzíteni. Nincs fúrás, nincsenek csavarok. Nincs hibalehetőség.

Ipari megoldások

Kevesen tudják, de az iparban nagyon sok helyen alkalmaznak kétoldalas ragasztókat. A járműipar és az elektronika csak két olyan példa, ahol mindennapi használatra is tartósan rögzítenek alkatrészeket a gyártás során. Olyan anyagok (például műanyag és üveg) biztonságos rögzítését is megoldják fúrás és csavarozás nélkül, amik másképpen nem kombinálhatóak.

A kétoldalú ragasztószalag az élet szinte minden területén jól jön, ezért érdemes otthonra is beszerezni. Sokáig eláll és mindig segít, ha baj van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!