igenis van jövője a klasszikus zenének

2020.12.27. 07:00

A kanizsai trombitás, Körhöcz Milán bekerült a Virtuózok válogatójába

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI trombita szakos növendéke, a 11 éves Körhöcz Milán is bekerült a Virtuózok című televíziós műsor válogatójába, ahol a szakértő zsűri előtt adott számot felkészültségéről.

Benedek Bálint

Körhöcz Milán a sokkal idősebbek között is helytállt

Fotó: ZH

Hatodik évadát kezdte meg az egyedülálló, magyar klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Az idén pedig a Virtuózok újabb mérföldkőhöz érkezett, nemcsak hazánk, de most először a visegrádi négyek, va­gyis Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Szerbia tehetségeit is bemutatták a nézőknek. A kanizsai Körhöcz Milán is bejutott a tévés válogatóra, és megmérette magát a kamerák kereszttüzében, a nyolctagú szakmai zsűri előtt. Társaival együtt megmutatta, hogy igenis van jövője a klasszikus zenének. A fiatalember Verdi Nabucco operájából a Rabszolgakórus című művet adta elő.

Körhöcz Milán a sokkal idősebbek között is helytállt
Fotó: ZH

Tatár Csaba zenekarvezető és fúvóstanár tanítványának, Milánnak a muzikális érdeklődése hamar megmutatkozott, már négyéves korától zeneoviba járt. Második osztályos korában kezdett trombitán tanulni. Jelenleg tagja a Nagykanizsai Ifjúsági Fúvós­zenekarnak és az ORFF ütősegyüttesnek, ahol xilofonon, vibrafonon és marimbán is játszik. Kiskora óta különféle hangszereket vásárol, amelyekkel lelkesen próbálkozik: dob, gitár, xilofon, furulya, szájharmonika és doromb, sőt a komponálás terén is bontogatja szárnyait. Tavaly a „művészek és művészetpártolók” bálján a zeneiskola növendékeiből válogatott zenekar karmestere is ő volt.

– Bár a műsor folytatásába nem jutott tovább, de a vele készített interjúkból és az elő­adásából készítenek egy vágott anyagot, melyet az internetes közösségi oldalon mutatnak be majd – mondta Tatár Csaba. – Büszke vagyok a teljesítményére, hiszen sokkal idősebbek között állt helyt. Érett zenészek mezőnyében kimagasló produkcióval rukkolt elő, ezért öröm, hogy a világhálón keresztül bárki láthatja a játékát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!