Folytatódtak a programok

2024.09.07. 20:00

Vadpörkölt és Borfesztivál: szombaton a vargánya raguleves volt a sztár

Szombaton folytatódott Zalaegerszeg egyik legnagyobb fesztiválja.

Zaol.hu

A Vadpörkölt és Borfesztivál második napján sor került, többek között jótékonysági főzésre, kutyafelvonulásra és véradásra is. A szórakozás este is folytatódik: 22 órától a Csík zenekar is fellép a Dreher Nagyszínpadon.

Vadpörkölt és Borfesztivál
Bográcsban főtt a finomság a Vadpörkölt és Borfesztivál szombati napján Fotó: Pezzetta Umberto

Véradás a helyszínen

A Magyar Vöröskereszt véradó busza a Kazinczy téren várta szombaton 15 óráig a véradókat. Délután 2 óráig közel ötvenen adtak már vért. A busznál olyan első véradó is jelentkezett, aki egészen a fővárosból érkezett a zalaegerszegi fesztiválra.

Jótékonysági főzés a Vadpörkölt és Borfesztiválon

A zalaegerszegi összefogást erősítő vadfőzésre a Kazinczy téren került sor szombaton délelőtt. A jótékonysági program idén a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekintenzív részlegét támogatja a bevétellel. 

A versenyre összesen 80 főzőcsapat jelentkezett. Újításként a főzőcsapatok által készített vadételeken kívül óriásbográcsban főtt vadpörkölt is várta a látogatókat. A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a főzés napján a helyszínen árusított 1.000 forintos ebédjegyekkel lehetett az elkészült ételekből vásárolni. Egy ebédjeggyel egy adag étel volt fogyasztható. 

Több mint 5000 támogató jegyet adtak el. A zsűri (Balaicz Zoltánné, Takács Pál, Varga Csaba, Rosta Zoltán, Benke Richárd) 26 csapat ételeit értékelve 5 különdíjat adott át. A legtöbb adagot eladók Kék Szarvas csapat lett, az első díjat a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum csapata lett a vargányás, savanyúkáposztás vadragulevessel. Balaicz Zoltánné Edit minden főzőcsapatnak megköszönte a részvételt.

Vadászkutyák

17 órától a Kossuth Lajos utcán a szalagház előtt – Széchenyi tér – Kazinczy tér - Kossuth Lajos utca – Dísz tér útvonalon láthatta a közönség a vadászkutyák felvonulását. A vonuló között találkoztunk Zsupanek Péterrel, az Országos Magyar Vadászkamara Zalai Területi Szervezete elnökségi tagjával, aki a gyönyörű másfél éves Lizával csatlakozott a kutyakaravánhoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában