A zalaegerszegi piacon az édes ízű zöldséget is kínálták

2024.07.29. 11:00

A hőség miatt a csemegekukorica is előbb érik

Sokunk kedvence a csemegekukorica, amely strandoláskor kihagyhatatlan étel. Persze otthon is elkészíthetjük. A zalaegerszegi piacon vasárnap több őstermelő kínálta az édes íze miatt népszerű csöves zöldséget, amelynek termesztését szintén megnehezítette az extrém hőség.

Antal Lívia

Méhes Barnabás terményeit kínálja a zalaegerszegi piacon, mellette Mányoki István és Csóka Csaba

Fotó: Antal Lívia

A takarmánykukoricák még bírják a szárazságot, legalábbis itt a Nyugat-Dunántúlon, de a csemegekukoricáknál már tapasztalható a kiesés, mondta érdeklődésünkre Méhes Barnabás győrvári őstermelő. Korai érésű, középkorai és késő érésű csemegekukoricákat vetett, amelyek közül az első két éréscsoportút megviselte a szárazság, 30 százalékos veszteséget okozva. Mint fogalmazott: "Ránk érett még az értékesítés előtt". A nagy meleg miatt előfordul, hogy a szemek bekötnek. Hiába édes még nagy részük, a lisztes íz már érezhető, ami rontja minőségét. A késői csemegekukoricánál sem lesznek jók a kilátások, ha a hőség nem enyhül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!