Olvasói fotó

2024.07.09. 19:23

A téma az utcán hever – zebra a járdán

„A téma az utcán hever...” – írta olvasónk Brachfeld Siegfried egykori magyar újságíró örökérvényű mondatát fotója mellé, amit a minap küldött be szerkesztőségünkbe.

Zaol.hu
Zebra a járdán Zalaszentgróton
Fotó: Olvasói fotó

Ezt a karcsú, járdára festett zebrát Zalaszentgróton, a város egyik legforgalmasabb részén, a környék egyetlen nagyobb élelmiszeráruháza előtti úton fotózta le olvasónk.

Hogy került oda a zebra és milyen céllal? Vélhetően az alkotó így akarta felhívni a döntéshozók figyelmét egy problémára, miszerint a gyalogosan és kerékpárral közlekedők biztonsága nem megoldott azon a helyen. Jó lenne oda egy gyalogátkelő, azaz egy zebra.

Találkozhattunk már hasonló akcióval a város aranyodi városrészében is, ahol az alkotó Pityke őrmesterrel és hűséges Marcipán kutyájával díszítette ki pár évvel ezelőtt az egyik autóbuszmegállót, s egy 60-as számot is biggyesztett melléjük, utalva a forgalomkorlátozásra. A kezdeményezés akkor sikerrel járt, ugyanis hamarosan megsokszorozódtak a forgalomkorlátozó táblák azon az útszakaszon.

Bízunk benne, hogy a jelenleg valóban veszélyes manővereket végrehajtó kerékpárosok és a gépjárművek előtt átszaladó gyalogosok igénybe veszik és jól használják, ha egyszer valóban elkészül az élelmiszeráruház előtt egy az úttestre felfestett, valódi zebra – akkor, ha a döntéshozók is úgy gondolják, hogy szükséges a felfestése. Annak megítélését pedig, hogy rongálásnak, vagy jó cselekedetnek minősül a kéretlen négylábú megjelenése, az illetékesekre bízzuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!