Ajánló

2024.07.26. 08:30

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zala vármegyében

Zaol.hu

Veterán traktorokat és működő gépmaketteket is láthatnak az érdeklődők szombaton 10 és 17 óra között a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen

Fotó: PBÁ

Ráadásszerelem a Kertmoziban

Zalaegerszegen pénteken 21 órától ismét kinyit a kertvárosi Kertmozi. Az érdeklődők a Ráadásszerelem című amerikai romantikus vígjátékot tekinthetik meg a Kertvárosi Közösségi Tér második vetítéseként. Az ingyenesen látogatható rendezvény Zalaegerszeg önkormányzata szervezésében valósul meg Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő ötlete alapján. Kapunyitás 20 órakor. Helyszín: Zalaegerszeg, Kertmozi, Liszt Ferenc Általános Iskola, Varkaus tér 1.

Nyáresti piknik

Ismét kellemes nyáresti piknikhangulatra várják az érdeklődőket pénteken 18 órától az ebergényi Táncoslapi Füves Porta és Meztéllábas Kertbe, ahol Bódis Bettina énekesnő és Piller Balázs zongoraművész jazzmuzsikával és világslágerekkel szórakoztatja a vendégeket. A házigazdák javasolják, hogy hozzanak plédet a résztvevők, aki pedig nem szeretne a „fűben hemperegni”, az a szalmabálákon helyezheti magát kényelembe. A rendezvény előtt sétálni is lehet mezítláb a kertben.

Jótékonysági futás

Jótékonysági futást szervez a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti központ szombaton 9 órától a Gébárti-tó körül. Gyülekező 8 óra 30 perctől a Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület telephelyénél lesz. Futás előtt Bár Zsanett személyi edző tart bemelegítést. A nevezési díj a helyszínen leadott, az iskolakezdést támogató írószerek, iskolatáskák, tolltartók és egyéb iskolai eszközök.

Huszonyai Búcsú

Második alkalommal rendezi meg szombaton Laposa Julcsi Junior Prima díjas népzenész és családja a Zala-völgyi Huszonyai Portáján a Huszonyai Búcsút. Az Értékes Zala sorozatában 13 órától mesterségbemutatókkal várják a közönséget. A köszöntő után a Generációk műsorát – szentgróti népzenészek, Pacsai Népdalstúdió, Hétszínvirág kórus – hallhatják. Természetesen a pajtagazda is fellép, így a NÉPI Hang-színekből a nyári válogatás szól a gyerekeknek. 17 órakor Kovács Gyula erdész Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című könyvét mutatják be. Végül Hardi András és Hardiné Partics Edina hívja táncba a közönséget.

Boros forgatag

Szerda és vasárnap között rendezik a Vonyarci Boros Forgatagot a vonyarcvashegyi rendezvénytéren. Délutánonként gyermekprogramok szolgálják a kikapcsolódást, pénteken este a The Blackbirds, szombaton Gergely Róbert, vasárnap pedig a Crazy Live zenekar ad koncertet.

Üvegszív

A kortárs magyar üvegművészet szívdobbanása mottóval rendeznek kiállítást Hévízen, az Egregyi Múzeumban. Az Üvegszív című tárlat megnyitóját pénteken 17 órakor tartják, amelyen Hermann Katalin művészettörténész, a Festetics művelődési központ igazgatója mondja el gondolatait.

Kis éji zene

Kálloy Molnár Péter és Farkas Izsák lép fel pénteken 19 órától a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Házban. A műsorban népdalátdolgozásokat, verseket, burleszkeket és más zenei csemegéket hallhat a publikum.

Koncertek a kastélyban

Pénteken az Edda, szombaton pedig Caramel ad koncertet a keszthelyi Festetics-kastély parkjában. Mindkét szuperprodukció 20.30-kor kezdődik.

Majorbéli géptalálkozó

Veterán traktorokat s működő gépmaketteket is láthatnak az érdeklődők szombaton 10 és 17 óra között Keszthelyen, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen. Lesz kézműves-foglalkozás, lovaskocsizás, drónbemutató és családi múzeumpedagógiai foglalkozás is.

Szirénások napja

A balatongyöröki Szirénások napján az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a tűzoltók, a rendőrök és a polgárőrök munkájába szombaton 14 és 19 óra között. A móló melletti sétányon számos bemutató és játék várja az érdeklődőket.

Sportnap

Folytatódik az Élmények a strandon elnevezésű programsorozat a gyenesdiási Gyenesi Lidóstrandon. Szombaton 14 órától többféle sportverseny és vízi aerobic várja az érdeklődőket, 17:30-tól fellép Porkoláb Tamás humorista, 18:30-tól Flamisch Péter ad koncertet, 19:30-tól pedig Lidó-parti party szolgálja a kikapcsolódást.

Kármel hangjai

Oláh Imre Kanadában élő orgonaművész ad nyáresti orgonahangversenyt a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikában szombaton 20 órától. A Kármel hangjai című sorozat újabb alkalmán Bach, Cocker, Bedard, Liszt és Karosi művei csendülnek fel.

Fúvószenekari találkozó

Vasárnap immár 27. alkalommal rendezik meg a Fúvószenekari találkozót Vonyarcvashegyen. A házigazda Zalai Balaton-part Koncertfúvós Zenekar mellett a szentgotthárdi, a táplánszentkereszti és a téti együttes szórakoztatja a publikumot: 16 órától a Lido strandon, a Balaton vizében, majd 19 órától a rendezvénytéren.

Termelői vásár

Felsőrajkon szombaton 8 és 10 óra között tartják a hagyományos termelői vásárt.

Pelczer Antal emléktorna

Galambokon szombaton rendezik meg a VI. Pelczer Antal kispályás labdarúgó emléktornát, amely keretében az elhunyt sportolókról is megemlékeznek.

Budafai búcsú

Zalalövő budafai településrészén szombaton 10 órai kezdettel rendezik meg az Anna-napi búcsút, amely parasztolimpiát, közösségi programokat és kulturális bemutatókat foglal magába. Az ünnepélyes megnyitót 15 órakor tartják, köszöntőt Gyarmati Antal polgármester és a szervező Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tagja, Kalamár Péter mond. A délutáni műsorban Tuboly Viktória énekes, az Ezüstlile néptánccsoport, a Kelta Álom ír sztep tánccsoport, a Budafa Gyöngyszemei tánccsoport, a Royal Dance tánccsoport és Novák Olivér működik közre. A rendezvény sztárvendége, Henna 18 órakor lép fel.

Falunapok

Bázakerettyén szombaton tartják a falunapot, amely 10 órakor főzőversennyel kezdődik. 14 órakor avatják fel a Déryné Művelődési Ház megvásárlását támogatók tiszteletére készített emléktáblát, majd gyermek kalandparkkal és a Magyarok a Magyarokért Egyesület íjászbemutatójával folytatódik a program. 16 órától kezdődik Horváth-Csizmadia Szonja koncertje és gyermekműsora, amit az énekes Dávid fellépése követ. 17.30-tól a Zala Vármegyei Szívárvány Intergrált Szociális Intézmény Aranyág Otthonának színjátszó csoportja mutatja be műsorát, amit további táncos és zenei programok követnek. Balatonmagyaródon ugyancsak szombaton tartják a falunapot. A program itt is főzőversennyel kezdődik 8 órakor, majd 13 órától kulturális bemutatók következnek. Fellép a Kendermagos dalkör, a zalamerenyei népdalkör, a völgyifalusi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület népdalköre, a Naszály zenekar, a Színe-Java színjátszókör és az Uff néptáncegyüttes. 19 órakor Tesók Attila mutatja be mulatós műsorát, majd Janov Laci szórakoztatja a közönséget. A nap során lesz tűzoltóbemutató, egészségügyi szűrés, pónilovaglási lehetőség és játszóház is.

Rétesfesztivál

Tótszerdahelyen, a Zrínyi Katerina Általános Iskola udvarán szombaton 14 órától rendezik meg a hagyományos rétesfesztivált, amely többek közt gasztronómiai kínálatot, kirakodóvásárt, kézműves foglalkozásokat, játszóházat és kulturális bemutatókat foglal magába. Ez utóbbi keretében Hajnal Máté bűvész, a helyi óvodások, Proszenyák Mária énekes, a Pomurske Zice tamburazenekar, a Mura Horvát Hagyományőrző Egyesület kórusa, a Szikrák táncegyüttes, a Decsi fivérek és a Donja Dubrava Kulturális Egyesület tagjai lépnek fel. 19 órától a horvát Gazde együttes mutatja be műsorát, majd a Zero bulizenekar játszik. A program előzeteseként délelőtt horgászversenyt tartanak a csónakház melletti tavon, illetve lesz véradási lehetőség is.

Családi nap

Zajkon szombaton pótolják az elmúlt héten a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt családi napot. A rendezvény 16 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd kézműves-foglalkozás, játszóház, gasztronómiai kínálat várja az érdeklődőket.

Aratófesztivál

Szepetneken szombaton aratófesztivált tart a helyi plébánia. A rendezvény 17 órakor az aratók felvonulásával kezdődik, a menet a település több pontján is megáll, miközben a Gyöngyszemek Táncegyüttes mutatja be műsorát. 18 órától a plébánia udvarán régi aratási fotókból, képekből összeállított kiállítás, illetve a Rozmaring népdalkör műsora várja az érdeklődőket. 19 órakor ökumenikus hálaadást tartanak a történelmi egyházak képviselőinek részvételével, majd a CandyMen Duo és a Freya Band szórakoztatja a jelenlévőket.

Májusfa-kitáncolás

Nemespátrón szombaton 17 órakor tartják a májusfa-kitáncolást, amely alkalmából gasztronómiai kínálattal is várják az érdeklődőket.

Zenés este

Letenyén, a városközpontban, a Séta Téri Zenés Esték programsorozat keretében szombaton 20 órától Tulman Géza énekes mutatja be műsorát.

Szent Anna napja

Zalatárnokon vasárnap tartják a település védőszentje, Szent Anna ünnepét. A búcsú délelőtt 11 órakor szentmisével kezdődik, míg délután a község sportpályáján sport-, kulturális és közösségi programok várják az érdeklődőket. Fellép a Motion Dance Klub, a Kis Binkó néptáncegyüttes, Hertelendy Attila és Debrei Zsuzsa, az énekes Böröcz Roland és a Fáraó bulizenekar. A program keretében, 16 órakor a település újszülöttjeit és családtagjaikat köszönti Soós Zsolt polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő.

Járműszentelés

Szepetneken, a Dózsa György és József Attila utca kereszteződésében vasárnap 15 és 17 óra között Heiter Róbert Gottfried plébános járműszentelést tart.

Plébániai piknik

Letenyén, az Öreghegyen található boronapincénél vasárnap 16 órától plébániai pikniket tartanak.

Aratás és cséplés

Domonkosfán, a muravidéki település tájháza mögötti területen szombaton 10 órakor kezdődik a hagyományos kézikaszás arató- és cséplőgépes bemutató. A rendezvényt gasztronómiai kínálat és 13 órától kulturális bemutató egészíti ki, ez utóbbi szereplői a Zalagyöngye Művészeti Műhely Szikrák néptánccsoportja, Baranyai Lajos és zenekara, valamint a Duo Savana együttes lesz.

Koncertek, zenés partik

Nagykanizsán, a Plakátház Kultúrkocsmánál szombaton 16 órától rendezik meg az XYZ akusztikus zenei fesztivált, amelynek fellépői Bali Miklós, a ZIP, a MMAMT, a The Benoit Martiny Band, a Musical Trips Trio, a The Pontiac, Lee Olivér, valamint a többek közt a System Of A Down dalait játszó Anett & Livi Acoustic formáció lesz. Keszthelyen, a Festetics kastély parkjában pénteken 19.30-tól a Pataky Művek, majd az ötvenéves jubileumát ünneplő EDDA Művek ad koncertet. A Viviera Beach-en szombaton a Tárkány Művek majd a Parno Graszt ad koncertet. Ezt követően Regán Lili, Purebeat, Szecsei, Rick Wayne, Bréda Bia, Elektra és Kollár közreműködésével elektronikus tánczenei parti várja a közönséget. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Szunyog és Bluff, szombaton Roland és SomX, míg vasárnap újra SomX keveri a zenét. Nagykapornakon szombaton 19 órától a Delta bulizenekar játszik. A program sztárvendége Náksi és a Groovehouse együttes lesz, a rezidens lemezlovas feladatát Dorian látja el. Lendván, a Bánffy Központban pénteken 20.30-tól a rockabilly zenét játszó Marcello & the Flaming Boppers zenél.

Lenti Nyári Esték

Pénteken Lentiben, a rendezvénytéren 20 órai kezdettel a Lenti Nyári Esték programsorozat keretében folklór estet rendeznek, fellépnek a Kerka Táncegyüttes néptáncosai és más művészeti csoportok.

Falunap

Gosztolában vasárnap falunapot tartanak. A szentmise 11.30-kor kezdődik, lesz kézművesvásár, 15 órától gyerekprogramokkal várják a kisebbeket, illetve kulturális műsor is lesz zenés fellépőkkel, 17 órakor Agárdi Szilvia érkezik.

Családi nap

Zalabaksán szombaton családi napot rendeznek 9 órától főzőversennyel egybekötve a Baksa-tónál. Lesz még Ki mit tud? játék, ugrálóvár, valamint kutyás és motoros bemutató.

Csacsirock Fesztivál

Szombaton rendezik meg immár 4. alkalommal Szentpéterföldén a Csacsirock Fesztivált, mely egyben a település falunapi rendezvénye. A délelőtt kezdődő programban lesz kispályás focitorna, koszorúzás a hősi emlékműnél, délután főzőverseny, gyerekprogramok, RC autó bemutató, valamint koncertek, fellép a TMK Rock Band, a Kocsmazaj, a Soulwave és a Zorall zenekar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!