Jó reggelt, Zala Vármegye!

2024.08.29. 07:00

Vásárlási függőség

Nem akarunk senkit sem riogatni, de ha valamilyen szokásunk kényszeressé válik, akkor meglehet, hogy függőségről beszélünk. Nincs ez másként a folyamatosa vásárlásokkal sem, amikor olyan dolgokat is megveszünk, amikre abszolúte nincs szükségünk. Sokszor akkor is, amikor már nagyon a pénztárcánk bánja.

Mozsár Eszter

Vásárolni jó és kellemes élmény is lehet, ám nagyon vigyázzunk, függők ne legyünk!

Forrás: Illusztráció

Napjainkban a vásárlásfüggőség – mindegy online vagy boltban – gyakorisága növekszik, ami a modern társadalom fogyasztás-orientáltságára vezethető vissza, írják a szaklapok. Ez a típusú viselkedési zavar nőknél gyakoribb, és a háttérben gyakran kapcsolati probléma, vagy az elhanyagolt gyermekkor átélése, esetleg egy kóros önjutalmazási forma, vagy az adott anyagi lehetőségekkel kapcsolatosan jelentkező viselkedészavar áll, de más pszichés betegségek tüneteként vagy kóros megküzdési stratégiaként, tünetoldásra használt viselkedésként is jelentkezhet. Nem akarunk senkit sem riogatni, de valóban figyeljünk magukra, figyeljünk a jelekre. Hátha...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!