Sünink családot alapított

2024.08.28. 15:30

Kicsinye jön esténként portyázni

A sün nappal alszik, s ahogy kezd besötétedni, portyázni indul. Ha megzavarod, összegömbölyödik és szúrós tűpárnaként várja a veszély elmúltát.

Antal Lívia

A süni anyut mostanság nem látjuk a kertben, csak a kicsinyét

Fotó: Antal Lívia

Hetek kimaradása után nemrég ismét tanúi lehetünk ennek minden este. Ahogy már írtam korábban, a sünök több éve lakói zalaegerszegi családi házas kertünknek. Örömmel konstatáltuk, hogy egy kicsi süni motoszkál a kerti kiülő mögötti füves, fás területen. Bizony már nem a nagy jön minden este, hanem a kicsinye. A szárazság miatt lehullt és megszáradt falevelek között csörög-zörög előre. A fügefa és a parasztbarackfa lehullott gyümölcsei érdekelhetik, de enni nem láttuk, mert megbújik a fák alatti növényzetben. Ott tartózkodik egy ideig, aztán elindul vissza, a kert másik végébe. A sün látása gyenge, viszont remek a szaglása és kifinomult a hallása. Azért is vesz észre könnyen, mert az én lábam alatt is zörögnek a száraz falevelek. Ilyenkor összegömbölyödik. Én várok guggolva, csendben, telefonnal és zseblámpával a kezemben. Kis idő elteltével felbátorodik, és újra nekiindul. Persze nem mindig abba az irányba, ahonnét várom, de azért sikerült már többször lefotóznom. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!