Állatvédelmi témahét a Radnóti óvodában

2 órája

Felelős állattartás kutyusokkal való találkozásokkal és adományátadással

Az állatok világnapjához kapcsolódóan tartottak témahetet a zalaegerszegi Radnóti Úti Székhelyóvodában a közelmúltban. A gyerekek a felelős állattartás fontosságával ismerkedhettek a foglalkozásokon. A témahét megkoronázásaként adományt adtak át egy kutyás egyesületnek.

Antal Lívia

A felelős állattartás jegyében szervezték meg a témahetet a Radnóti óvodában, Képünkön az adományátadás, balra Hilcz Lívia és Adam

Fotó: Radnóti óvoda

A gyermekek állatokkal kapcsolatos játékos vetélkedőkön vettek részt, élő társasjátékot játszottak, állatok életéről szóló kisfilmet néztek meg és állatokkal asszisztált foglalkozások részesei lehettek a Zalai Kutyabarátok Egyesülete jóvoltából. Kedvenc állataikkal készített fotókból tabló készült, így mindennap nézegethetik kis barátaikat a gyerekek. A témahét programjaival a felelős állattartás és az állatok védelmének jelentőségét kívánták hangsúlyozni, ismertette Biró Veronika, a Zalaegerszegi Belvárosi II. Számú Óvoda igazgatója.

felelős állattartás
A gyerekek kis kedvenceikkel készített fotókból tablót készítettek a felelős állattartás jegyében szervezett témahéten a Radnóti óvodában 
Fotó: Radnóti óvoda

Felelős állattartásról Adam kutyussal

- A programsorozat megkoronázása az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület számára dolgozóink és a szülők által gyűjtött adományok átadása volt, amelyek nagy része kutyaeledel volt. Az egyesület viszonzásképpen Adam kutyussal való játékkal lepte meg a gyerekeket, ahogy tavaly is. Az adományokból most egy sípoló gumicsirkét választott ki kedvencének. A békés és szeretetre éhes kutyust a gyermekek a végletekig nyúzhatták, dögönyözhették, sétáltathatták. Ezen foglalkozások legnagyobb sikere az, hogy az a kisgyermek, aki eddig tartott a kutyáktól, megtapasztalhatja, hogy milyen jó érzés megsimogatni, átölelni őket – mondta ez az igazgató.

Az emberek döntésén múlik, hogy milyen életet élhetnek az állatok

Hilcz Lívia, az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület elnöke elmondta, hogy elsősorban kidobott és nagyon rossz körülmények között élő állatok mentésével és gazdásításával foglalkoznak. Összesen 53 kutyára és 34 macskára vigyáznak, öt ideiglenes gazdi segítségével is, Zalaegerszegen, Bocföldén és Nagykanizsán. Fontos számukra, hogy a gyerekek minél kisebb korban ismerkedjenek meg a felelős állattartással. Fontos, hogy tudják és értsék, hogy az emberek döntésein múlik az, hogy az állatok minőségi életet élhetnek-e, vagy sem. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!