Keresd a kakukktojást a parancsnoki láda mélyén!

1 órája

Haditorna Zalaegerszegen az idősek hónapja programjában

A légpuska, a dárdahajítás, a nyilazás mellett memóriajáték is várta a csapatokat az idősek hónapja programjai keretében már hagyományosan rendezett Haditornán. Utóbbi állomáson a parancsnoki láda mélyére pillanthattak a versenyzők, majd emlékezetből felsorolták a tartalmát, az ügyesebbek a kakukktojást is észrevették.

Arany Horváth Zsuzsa

Nagy Zoltán, a Honvédklub tagja mutatja a helyes fegyverfogást Nagy Imrénének, a Zalabesenyő 2000 csapat tagjának

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A képet alaposan szemrevételezve olvasóink is tippelhetnek, mi lehet a nem odaillő kakukktojás a katonai eszközök között.

haditorna
Mi nem illik a katonai ládába?
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Megfejtés a cikk végén.

A vidám vetélkedés pénteken délután zajlott a zalaegerszegi ebergényi lőtéren a Honvédklub és a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Zala Megyei Szervezete rendezésében.

Jobbról Németh István, dr. Kocsis Gyula és Gecse Péter a viadal kezdetekor
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Tizenöt nyugdíjasklub jelentkezett az idei haditornára, ők egyenként ötfős csapatokban versengtek légpuskalövésben, íjászatban, dárdavetésben, kézigránátdobásban. Az egybegyűlteket Németh István, a Honvédklub vezetője, Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere és dr. Kocsis Gyula, a nyugdíjasok országos szövetsége alelnöke köszöntötte, majd a lőtér munkatársai és a honvédklub tagjai segítségével zajlott a megmérettetés. A résztvevők oklevelet kaptak, a helyezettek az elismeréseket az idősek hónapja zalaegerszegi eseményeit záró október végi rendezvényen vehetik át. 

Megfejtés: a laposüveg nem tartozik szorosan a katonai eszközök közé, bár tartalma talán néha jó jöhet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!