Hirdetés

2021.05.11. 13:44

Probléma helyett új lehetőség: Íme a Hungarocell Zöld Program!

Hungarocell Zöld Program elnevezéssel a hazai építőiparban egyedülálló és példaértékű környezetvédelmi kezdeményezést indított a Masterplast. A programmal szeretnék elérni azt, hogy a szigetelés során a méretre vágást követően megmaradó Hungarocell és XPS darabok ne valamelyik szeméttelepen, vagy még rosszabb esetben valamelyik erdő szélén ledobva végezzék. A cél az, hogy a Hungarocell egy újfajta termékben, a Thermobetonban újjáéledve járuljon hozzá a környezet védelméhez.

A Masterplast valójában egy olyan körforgásos rendszert talált ki, amely nem csak csökkenti az általa forgalmazott építőanyagok felhasználása során keletkező hulladék mennyiségét, hanem az újrahasznosításnak köszönhetően szigetelőanyagként az épületek energiafelhasználásának mérséklését is segíti, azaz végeredményben a környezet széndioxid terhelését csökkenti.

A program lényege, hogy az építkezésnél, szigetelésnél használt Hungarocell méretre vágása miatt keletkező, de fel nem használt maradékokat visszagyűjti a Masterplast. Sajnos jelenleg a hazai építőiparban még nem igazán alakult ki az ilyen jellegű hulladékoknak a környezet legkevésbé terhelő elhelyezése, kezelése, a Hungarocell a leggyakrabban a konténerben végzi, a maradék csempe- és tégladarabok, ragasztós vödrök között. Pedig van jobb megoldás! Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a Masterplast országszerte megtalálható Öko-Pontjain vásároljuk meg a Masterplast gyártmányú szigetelőanyagokat és jelképes, 700 forintos áron azt a 600 literes gyűjtőzsákot, amelyben a maradék Hungarocellt elhelyezhetjük. A cég ugyanis vállalja, hogy az által forgalmazott polisztirol termékek megmaradt darabjait visszagyűjti, feltéve, ha az építést végzők a maradékot ebbe a zsákba pakolják és visszajuttatják abba az Öko-Pontként funkcionáló építőanyag kereskedésbe, ahol korábban a szigetelőanyagot is beszerezték. Mindössze annyi a kitétel, hogy a Hungarocell maradék nem lehet szennyezett, ragasztózott.

 

Itt jön aztán a képbe a Masterplast logisztikája: A cég a telephelyére visszaszállítja a zsákokat s tartalmukból a polisztirol kiváló hőszigetelési képességeit tudó új hőszigetelő anyagot, a Thermobetont állítja elő. Ezzel nem csak a környezetvédelem fontos ügyében tesznek jelentős lépést, hanem nekünk, építtetőknek is spórolnak. Érdemes tehát a programhoz csatlakozni!

Zala megyei gyűjtőpontok:

Göcsej Ép-Ker Kft

E-mail: [email protected]

Zalaegerszeg, Kiserdei út 3, 8900

+36 20 589 1456

Mozaik Tüzép Kft.

30/160-2373

[email protected]

Részletek a Google Térkép adatbázisából

Zalalövő, Kossuth Lajos u. 18, 8999

Mozaik Tüzép Kft.

[email protected]

Telefonszám: +36 92 551 354

Mobil: +36 30 266 7936

Lenti, Petőfi út 33, 8960

Vajda-Ép Kft.

Telefonszám: +36 83 336 116

Mobil: +36 70 948 7692

Zalacsány, Ady Endre u. 25, 8782

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!