Frissen Zalából

2022.01.12. 07:00

Mindent vitt az iklódbördőcei tolvaj: sört, fagyasztott húst, de még pergető horgászorsót is

Hegyi pincéket, horgászházakat fosztogatott, a tolvaj élelmiszert vitt magával és minden mást, amit talált.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Az 52 éves  iklódbördőcei férfi 2020. augusztus 25-re virradóan bukkant fel a Lentihegyen. Az egyik pince külső ajtajáról lefeszítette a lakat pántját, beljebb meg talált egy szekercét, azzal nyitott utat magának a pincébe. Több kiló fagyasztott húst, valamint fűszert, ecetet, konzerveket, négy kiló rizst, két kiló száraz tésztát pakolt fel, és távozott a 20 ezer forintot érő zsákmánnyal. 


Pár hónappal később, december első felében – pontosan meg nem határozható időben – a csömödéri horgásztónál jelent meg. A 22. horgászház lakatpántjának csavarjait elvágta, a lakatot leverte. Bejutva a helyiségbe összeszedte a horgászathoz használatos eszközöket. Innen 100 ezer forintot meghaladó értékű zsákmánnyal távozott. Ezután átment a szomszédos horgászházhoz. A bevált módszerrel hatolt be az épületbe, amit átkutatott, de nem lopott el semmit. A tulajdonosnak azonban a rongálással így is 17 ezer forint kárt okozott. Még egy helyen próbálkozott, a Csömödéri-tó melletti horgásztanya ajtajáról lefeszítette a lakatot, majd átkutatta az épületet. Szekerce, pergető horgászorsó, három doboz sör és egy doboz cigaretta volt a betörés eredménye, amivel 15 ezer forint kárt okozott a horgásztanya tulajdonosának.


Az esetről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen a Lenti Járási Ügyészség lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

 

Kiemelt képünk illusztráció!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!