Ügyészség

2024.07.16. 08:38

Vádat emeltek a súlyos balesetet okozó nagykanizsai férfi ellen

A 74 éves nagykanizsai férfi 2023. október 12-én a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett Nagykanizsán a Kalmár utcában az Európa Tanács utca irányából a Vásár utca felé.

Zaol.hu

Forrás: Ügyészség

Amikor a vádlott a járművel a Kalmár utca 6. számú ingatlan előtti útszakaszra ért, az úttesten kijelölt, balra kanyarodó forgalmi sávba tért át annak érdekében, hogy az autóbusz állomásra bevezető út kereszteződésében megforduljon. Ennek során azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte, hogy a kereszteződés előtt kijelölt gyalogos átkelőhelyen, előtte haladt át a sértett nő, akit a jármű bal első részével elütött.

A balesetet következtében a gyalogos a földre esett és súlyos sérüléseket szenvedett.

A sofőr magatartásával szándékosan megszegte a KRESZ szabályait, mert a kijelölt gyalogos átkelőhelyen figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget az előtte áthaladó gyalogosnak.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában