Tűzoltó egyesületek jutottak forráshoz

2024.07.25. 16:00

Zalában 35 szervezet összesen 26 millió forintot kapott, fejlesztésekre

Mintegy 477 millió forint támogatást kaptak az ország önkéntes tűzoltó egyesületei. Zalába 26 millió forint jutott.

Péter B. Árpád

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: sandyman

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, a pályázatra idén 629 egyesület nyújtotta be kérelmét, több mint ötszázhúsz millió forint értékben. Zalából 35 szervezetet támogattak az ítészek.

Az elnyert összeg működési költségekre, gépjármű- és szertárfelújításra, valamint eszközök és felszerelések beszerzésére fordítható. A pályázatok elbírálásában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált szakemberek vettek részt.

A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúlag egyetértettek. Az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 476,7 millió forint támogatásban részesülnek, a fennmaradó keretösszeg pedig úgynevezett természetbeni támogatások – vagyis: szakfelszerelések, EDR rádiók – esetleges árváltozásához biztosít fedezetet.

A közzétett lista szerint Zalában Balatonmagyaródtól, Becsehelytől s Pókaszeptktől kezdve Gelsén, Letenyén és Miháldon át Zalaegerszegig, Alsópáhokig, Hévízig bezárólag nyertek az önkéntes tűzoltó szervezetek egyenként többszázezer forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában