Vihar Hévízen

2024.09.01. 09:00

Fakidőlés és víz a mélygarázsban

Hévízre szerda délután nagy mennyiségű eső zúdult le. Ezzel összefüggésben a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére több, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

Benedek Bálint

Forrás: ZVMKI

A település Nyírfa utcájában a heves esőzés miatt víz folyt egy hotel mélygarázsába és liftaknájába. A keszthelyi hivatásos és a település önkéntes tűzoltók szivattyúkkal távolították el a felgyülemlett mennyiséget. Kicsivel később lakóautóra dőlt egy öt méter magas fa egy kemping területén. 

Forrás: ZVMKI

A keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a fa ágait, a fát pedig egy helyszínre érkező daru emelte le az autóról. Személyi sérülés nem történt.  

Forrás: ZVMKI

Majd egy 15 méter magas fa dőlt az úttestre Hévízen, a Kossuth utcában. Az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Ugyancsak nagyobb mennyiségben, 10 centiméteren állt a víz egy társasház mélygarázsában és liftaknájában a Széchenyi utcában. A keszthelyi hivatásos és a hévízi önkéntes tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!