Kitépte a táskát a kezéből

2024.09.04. 13:37

Egy idős nőtől vette el értékeit a zalavári férfi

Egy darabig követte, majd elvette egy idős hölgytől a táskáját az alkalmi tolvaj Keszthelyen – vádemelés lett a következménye.

Péter B. Árpád

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Egy 25 éves zalavári férfi idén június 26-án este fél tíz körül a keszthelyi Kossuth Lajos utcán felfigyelt egy 73 éves, gyalogosan közlekedő nőre, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve követni kezdte őt. A most elkészült vádirat szerint elhatározta: ellopja tőle a táskáját.

A vádlott a Kossuth Lajos és a Csók István utca kereszteződésében utolérte az idős asszonyt, akinek a kezéből – hirtelen, se szó, se beszéd – kitépte a szütyőt. A táska pántja a nő kezében maradt, a fiatal férfi pedig elfutott, persze a zsákmányával együtt.

Dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatott: a vádlott magához vette a sértett telefonját és kétezer forintját, a táskát pedig egy bokorba dobta, a benne lévő többi holmival együtt. Ezzel összesen 45 ezer forint kárt okozott, amely később, a lefoglalással, teljes egészében megtérült.

A férfivel szemben a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!