A főügyészség tájékoztatója

2024.09.16. 13:00

Kétmilliót zsákmányoltak a besurranók

Lopás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen a lenti járási ügyészség. A besurranó tolvajon kétmillió forint készpénz zsákmányoltak. Az esetről dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.

Korosa Titanilla

Fotó: Illusztráció

Mint írja: az 50 éves zalaszentiváni, és a 42 éves baki férfi 2023. április 20 - án délelőtt egy ramocsai ingatlanhoz mentek azért, hogy az ott lakó sértettől pénzt lopjanak el. A sértett a lakóház hátsó bejárata előtt hangosan rádiót hallgatott, így nem vette észre az udvaron tartózkodó vádlottakat.

A sértett figyelmetlenségét kihasználva az idősebbik férfi – I. rendű vádlott – a ház kulcsra nem zárt bejárati ajtaján bement, a fiatalabb férfi – II. rendű vádlott - pedig az udvaron figyelt, szemmel tartotta a sértettet, ezzel segítve társa benti tevékenységét. I. rendű vádlott 2 millió forint készpénzt hozott ki a sértett házából, mellyel a vádlottak együtt távoztak, anélkül, hogy a sértett észrevette volna őket.

A Lenti Járási Ügyészség a férfiakkal szemben lopás bűntette miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés mellett felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!