Nemcsak mentenek, dokumentálnak is

5 órája

Ez a hónap legjobb, zalai tűzoltó által készített fotója

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során – írja a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Talán mindenki nevében elmondhatjuk, hogy lapunk is köszöni áldozatos munkájukat, valamint a jó együttműködést.

Mozsár Eszter

Kránitz Antal tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Nagykanizsa HTP tűzoltójának a fotója lett szeptember legjobb felvétele, amivel a Pogányszentpéternél történt balesetet dokumentálta

Forrás: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenek előtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése – hangsúlyozták közleményükben. Amennyiben azonban lehetőségük adódik, kollégáik kiváló felvételeket készítenek. „A hónap fotóját” mindig a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választják ki.

Talán olvasóink is tapasztalták, s az igazgatóság tájékoztatása is arra világít rá, hogy szeptemberben az időjárás miatt számos helyen kellett beavatkozniuk vármegye szerte: legtöbbször kidőlt fák és közlekedési balesetek adtak munkát számukra. 

A hónap fotója éppen egy balesetet örökített meg, ami a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területéhez tartozó Somogy vármegyében, Pogányszentpéternél. Kránitz Antal tűzoltó főtörzsőrmester, a Nagykanizsa HTP tűzoltója készített képeket a balesetnél szeptember 15-én, amikor is frontálisan ütközött két személyautó a 61-es főút 181-es kilométerszelvényénél. A nagykanizsai hivatásos, a csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók két embert emeltek ki az egyik járműből. A helyszínre mentőhelikopterek is érkeztek. Az érintett útszakaszt a mentés időtartamára teljes szélességében lezárták – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!