Novemberben ismét lehetőség lesz rá

2 órája

Belestek a múzeum raktáraiba

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programjaként ismét rendhagyó rendezvényre várta az érdeklődőket múlt héten a Göcseji Múzeum, ugyanis „raktárlesre” invitálták a közönséget. Az érdeklődőket ezúttal – az országos témával párhuzamosan – a gasztronómia világába kalauzolták a bemutatott múzeumi tárgyakkal, miközben olyan titkos helyekre látogathattak az épületben, ahová csak nagyon ritkán engednek bepillantást.

Mozsár Eszter

Kézzel írt vagy gépelt szakácskönyveket mutatott Erős Krisztina történész a Göcseji Múzeum „Raktárles” programján

Forrás: Göcseji Múzeum

Dr. Kostyál László művészettörténész a képzőművészeti gyűjtemény néhány értékes darabját mutatta meg az érdeklődőknek. Erős Krisztina történész a történeti dokumentumtárba vezette be a látogatókat, ahol néhány régi, kézzel írt vagy gépelt szakácskönyvet mutatott meg, de a fotótárban is különleges fotográfiákat tekintettek meg közösen. Kiss Nóra néprajzkutató a néprajzi gyűjteményből válogatott, ez alkalommal műtárgyak segítségével a kávézás témáját járta körül, tájékoztatta lapunkat Szényi Krisztina kommunikációs munkatárs. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában