Csökkenti a Fő út terheit

2019.11.20. 07:00

Megkezdődött a Múzeum tér kikötése a Rozgonyi utcára

Zajlik a Múzeum tér kikötése a Rozgonyi utcára. A munkálatok jó ütemben haladnak, a jövő év elejére el is készülhet a beruházás.

Pásztor András

A Múzeum tér Rozgonyi utcára való kikötése nem új ötlet, a Fő út forgalomcsökkentő átépítésével egy időben fogalmazódott meg a terv. Ideiglenesen meg is nyitották az útszakaszt az autósok előtt, ám a szükséges műszaki beavatkozásokat csak most végzik el.

– A Miniszterelnökség Területi Infrastrukturális előirányzatából valósul meg a beruházás, a közel 2 milliárd forintos hazai forrásból városszerte 20 helyszínen végeztünk, illetve végzünk el közlekedésfejlesztési beruházásokat – mondta Rodekné Hederics Erika, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. – A munkaterület átadása október közepén történt meg, a kivitelező cég megépíti az eddig hiányzó útszakaszt, illetve térkő burkolatú járdák és parkolók kerülnek kialakításra. Megújul a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetés is. Minderre valamivel több mint 76 millió forint áll rendelkezésre.

A szakaszon kétirányú lesz a forgalom, ami azt jelenti, hogy a Fő útról és a Rozgonyi utcáról is be lehet hajtani a Múzeum térre. Az önkormányzat szándéka, hogy e módon még inkább tehermentesítse a Fő út forgalmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában