9270 darab virág

2020.05.20. 11:51

Már virágosítják Keszthely Fő terét

A napokban 9270 darab virág ültetnek el 19 keszthelyi helyszínen. A munkát kedden kezdték a Fő téren a GESZ munkatársai.

KeszthelyTV

Fotó: Keszthely TV

A Keszthely TV cikke szerint a gruppokba főként egynyári növények kerülnek, melyeket különböző geometriai alakzatokban helyeznek ki. A munkálatok helyszínére kedden Nagy Bálint polgármester is ellátogatott, aki egyeztetett a GESZ dolgozóival a munkafolyamatról.

Busa Veronika kertészmérnök mutatta be az elképzelt alakzatot. A szakember a televíziónak elárulta, hogy tervezésnél közismertebb növények közül választott. Az ágyásokban többel között lesz lobélia, kakastaréj, bársonyvirág és záporvirág is. Busa Veronika szerint, egy virággrupp megtervezésénél rengeteg szempontot figyelembe kell venni, nem mindegy ugyanis hogy milyen típusú növényeket ültetnek el.

- Az idei évben egynyáriakat ültetünk ebben a szezonban. Ebbe részben tartalmaz évelőket is, tehát főként díszfüveket. Az alapkoncepció, az mindenképp az, hogy a növények azok szárazságtűrők legyenek, a városi klímát, a napos helyeket ezeket jól bírják. Stabil fajták legyenek, fontos az, hogy esztétikusan nézzenek ki, tehát habitusra, színre, magasságra. – mondta.

Várhatóan a héten be tudják fejezni az ültetést.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában