Frissen Zalából

2021.11.20. 09:00

Urnafal épült a nemesszentandrási temetőben

Térkövezett járdán megközelíthető urnafal épült és megújították az I. világháborús hősök emlék­oszlopait is a községi temetőben.

Arany Gábor

Herczeg László, Manninger Jenő, Nagy Bálint és Tódor Szabolcs plébános az avatáson Fotó: Pezzetta Umberto

Az átadást csütörtökön késő délután tartották. Ennek kapcsán Herczeg László polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a Magyar falu programban nyert közel ötmillió forintos támogatással tudták megépíteni a 24 rekeszes urnafalat, valamint a hozzá vezető járdát. A beruházáshoz az önkormányzat költségvetéséből bő egymillió forinttal járultak hozzá. A beruházás kapcsán Herczeg László arról is beszámolt, hogy a sírkertbe vezető gyalogút három évvel ezelőtti felújításakor az I. világháborús hősök alakját idéző emlékoszlopokat el kellett távolítani az állapotuk miatt. Most pedig megtörtént a helyreállításuk, a hazáért életét áldozó 19 nemesszentandrási katonára névtáblával ellátott faragott oszlopok emlékeztetnek, környezetükben mécsesek is elhelyezhetők. Mindezek 800 ezer forintos költségét az önkormányzat finanszírozta.

Herczeg László, Manninger Jenő, Nagy Bálint és Tódor Szabolcs plébános
az avatáson Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az átadáson részt vett Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő, utóbbi hangsúlyozta, hogy kisebb összegű beruházásról van szó, de a településen élők számára nagyobb jelentőséggel bír annál, amit a számok kifejeznek. A temető állapota képet ad a községről is, és e téren a 260 lelket számláló Nemesszentandrás közössége példát mutat, fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában