Nyugodjon békében

2023.01.16. 13:38

Elhunyt dr. Tóth Endre

Kilencvenöt éves korában elhunyt a Zalaegerszegért-díjas dr. Tóth Endre, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola alapító igazgatója. Halálhírét Balaicz Zoltán polgármester tette közzé a Facebookon.

Szabó Judit

Dr. Tóth Endre szakmai tevékenysége szorosan összefonódott a zalaegerszegi közép- és felsőfokú közgazdasági képzéssel. 1953 és 1971 között a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában tanított, majd igazgató-helyettes, később igazgató lett. 1971-ben felkérték Zalaegerszeg új felsőfokú tanintézetének, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Tagozatának létrehozására és megbízták az intézmény vezetésével. Tízéves igazgatói munkásság után nyugdíjba vonulásáig a Közgazdasági Tanszéki Osztályt vezette. Emellett közéleti tevékenységet is végzett, a Magyar Közgazdasági Társaság megyei és országos vezetői posztját is betöltötte. 40 éves tanári és vezetői munkásságát több kitüntetéssel elismerték, Zalaegerszegen a helyi felsőfokú intézetben ő kapott elsőként főiskolai tanári kinevezést 1977-ben. A város Zalaegerszegért Díjjal jutalmazta kiváló munkáját. Dr. Tóth Endre maradandót alkotott a város szakképzési és felsőoktatási életében, fontos szereplője volt a helyi közéletnek, személyére tisztelettel gondolunk és emlékét megőrizzük, írta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában