Hosszabb ideig érvényes

2023.01.03. 14:30

Január 9-éig használhatjuk a decemberi busz- és vonatbérleteket

Meghosszabbodik a decemberi helyközi és helyi bérletek érvényességi ideje a MÁV-Volán-csoport járatain.

Péter B. Árpád

Fotó: Elekes Gergő

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján a 2022. december hónapra váltott havi, illetve második félhavi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2023. január 9-én 23:59-ig lehet utazni a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat- és buszjáratain, továbbá azokon a településeken, ahol a Volánbusz a helyi szolgáltató.

A közlekedési vállalat azt közölte: a hosszabbítás célja az, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején, a tapasztalatok szerint ugyanis a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál. Az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola- és munkakezdésre az új bérleteket.

A gyorsabb kiszolgálás érdekében jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV-appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni – javasolta a közlekedési társaság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában