181 településről várták a tisztet betöltő önkormányzati dolgozót

2023.04.25. 18:00

Honvédelmi referensek képzése Zalaegerszegen

A haderő hazai reformjával együtt zajlik a honvédelmi igazgatás megújítása, ennek részeként kezdődött el a polgármestert segítő honvédelmi referensek képzése.

Arany Gábor

Dr. Sifter Rózsa köszöntötte a képzés résztvevőit

Fotó: Arany Gábor

A tavaly novemberben elfogadott jogszabály alapján a 200 lakosnál nagyobb településen kellett kijelölni honvédelmi referenst. Ebből következően kedden a Pannon Egyetem konferenciatermébe 181 településről várták a tisztet betöltő önkormányzati dolgozót.

A válsághelyzetek megmutatták, hogy a gyors döntési képességek alapja a megfelelő ismeretek, kapcsolatok megléte. Ebben hárul fontos szerep a honvédelmi referensekre, fogalmazott dr. Sifter Rózsa, a vármegyei területi védelmi bizottság elnöke a rendezvény megnyitásakor.

A honvédelmi referensek felkészítése online formában decemberben elkezdődött, árulta el a képzés egyik előadója, dr. Varga Attila ezredes, a minisztérium védelmi igazgatási főosztályának vezetője. Szavaiból kitűnt, a referensek a honvédelemhez kapcsolódó, elsősorban szervezési, tájékoztatási, kapcsolattartási feladatokat látnak majd el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában