főiskolai évfolyam-találkozó

2023.07.01. 18:00

Negyven éve diplomáztak a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán

Szombaton délután a Dísz téren, a polgármesteri hivatal előtt gyülekeztek mintegy hatvanan abból a száznál több hallgatóból, akik 1983-ban, azaz 40 éve szereztek diplomát a zalaegerszegi Számviteli és Pénzügyi Főiskolán, melynek mai jogutódja a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja (PE ZEK).

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Palányi Ildikó megbízott igazgató szólt az egyetem történetéről

Fotó: Lukács-Gaál Eszter PE ZEK

 A főiskolai évfolyam-találkozóra érkezetteket először Surmann Zsuzsanna szervező köszöntötte, felolvasva az akkori hat csoport búcsúzó idézetét, melyet a 40 évvel ezelőtti diplomaosztó meghívóra. Gecse Péter, a város alpolgármestere üdvözlő beszédében Zalaegerszeg számára mindig kiemelt jelentőségű helyben működő felsőoktatásról szólt, hozzátéve, az 1970-es évek elején jól döntöttek az akkori városvezetők, amikor létrehozták a főiskolát. Dr. Palányi Ildikó, a PE ZEK megbízott főigazgatója, a gazdálkodási kar dékánja az időközben egyetemi karrá vált intézményben 40 év alatt lezajlott fejlődést, valamint a gazdaságot, gazdálkodást, azaz a számviteli és pénzügyi szakmát körülvevő törvényi környezet változásait foglalta össze. 

Gecse Péter alpolgármester is köszöntötte a találkozó résztvevőit 

A karon több évtizede oktató vezető biztatta a jelen lévőket, hogy emlékezzenek egykori oktatóikra, tanáraikra és látogassák meg minél gyakrabban egykori alma matert, ahol mindig szívesen látják őket. A szabadtéri ünnepséget a Zalai Táncegyüttes műsora zárta, majd az egykori diákok meglátogatták a főiskolai karnak eleinte otthont hajdani zárda, ma Mindszenty-iskola épületét, azután meghívott tanáraikkal együtt költötték el a kötetlen beszélgetésre módot adó vacsorát. Az 1983-ban végzettek a 30 éves évfordulót is találkozással ünnepelték. 

A Zalai Táncegyüttes műsora zárta az ünnepséget  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában