15 órás képzés

2023.08.17. 20:00

Egyetemi mikrovezérlő programozás középiskolásoknak Zalaegerszegen

"Mikrovezérlő programozás kezdőknek" címmel maximális létszámmal indította el tanúsítványt adó képzését a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja (PE ZEK ) Nyelvi és Felnőttképzési Irodája és Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete. A képzés elvégzését igazoló tanúsítványt csütörtökön délután vehette át a zalaegerszegi Ganz és Csány Technikumból érkezett középiskolás csapat.

Arany Horváth Zsuzsa

Az utolsó képzési nap. A középiskolások között Decsi Péter, a mechatronikai mérnöki képzési intézet tanársegédje és Balaicz Zoltánné, a PE ZEK Nyelvi és Felnőttképzési Irodája irodavezetője

Fotó: Pezzetta Umberto

A 15 órás képzés során a tesztmérnök szakon bevezetett projektmódszertan tapasztalatait felhasználva a középiskolások oktatását egyszerűbb feladatokon keresztül végezték el - mondta a képzés egyik vezetője, Decsi Péter tanársegéd, a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet oktatója. -  Többek között egy űrhajó interface programozást is elvégeztek a gyerekek. A feladatokat és az ehhez kapcsolódó elméleti anyagokat a diákok online felületen találhatták meg, ennek köszönhetően mindenki a saját tempójában haladhatott, a képzést végző egyetemi oktatók az egyéni igényekre reagálhattak.

A diákok a feladatokat csoportmunkában oldották meg, így együttműködési készségük, kommunikációjuk is fejlődött és betekintést nyertek az egyetemen zajló projektalapú képzés gyakorlatába.

A képzésen részt vettek csoportképe a tanúsítvány átvétele után 
Fotó: Jóna István 

Mivel a Pannon Egyetem által szervezett tehetséggondozó programról van szó, a képzést sikeresen teljesítők a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot is kapnak, ha a PE mérnöki képzéseire jelentkeznek- tájékoztatott Decsi Péter. A már érettségizettek számára is nyitva álló program januárban folytatódik, s kiegészül nyelvi kompetenciákat emelő kurzusokkal is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában