Minden eddiginél több jelentkezővel kezdik a szemesztert

2023.09.05. 14:30

Regisztrációs hét és gólyanapok a PE ZEK kampuszán

A többi felsőfokú intézményhez hasonlóan élménydúsan indult a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ elsőéves hallgatóinak az élete a kampuszon. A hétfőn kezdődött gólyanapok és regisztrációs hét alkalmából csapatversenyek, főzés, sport és természetesen informatív elődadások várják a fiatalokat péntekig.

Mozsár Eszter

Dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató köszöntötte a gólyákat

Forrás: Mozsár Eszter

Az egyetemi tanulmányokat kezdők hasznos tudnivalókkal gazdagodnak ilyenkor, többek között megismerhetik az adminisztrációhoz szükséges Neptun elektronikus tanulmányi rendszer használatát, bemutatják az ösztöndíjprogramokat, informálódhatnak a duális képzési lehetőségekről, miközben csapatépítő programokkal színesítik a hetet.

A Hallgatói Önkormányzat által szervezett ismerkedési est után másnap, kedden reggel dr. Palányi Ildikó egyetemi docens, a PE ZEK megbízott főigazgatója, egyben a Gazdaságtudományi Kar Zalaegerszeg dékánja mutatta be a szakokat, a családias hangulatú kampuszt, illetve a legfontosabb tudnivalókat.

A tájékoztató napon túl az elsőéveseket csapatépítő programok várják egész héten
Fotó: Mozsár Eszter

- Az elmúlt éveket tekintve rekordszámú volt az idei jelentkezés, összesen 240 hallgatót vettünk fel - kezdte dr. Palányi Ildikó. - A gazdász képzéseken 142 fő fog tanulni nappali és levelezős rendszerben, a mechatronikai mérnök és tesztmérnök képzésen 53 fő kezdi a szemesztert, gazdaságinformatikus szakra pedig 45 fő nyert felvételt.

A megbízott igazgató az alapítványi fenntartású egyetem egységeinek ismertetésekor kiemelte az akadémiai és kancelláriai egységek területeit, működését, valamint hangsúlyozta a tudományos diákköri tevékenységüknek az eredményességét. Másik erősségként a zalaegerszegi zöld kampusz duális képzését említette, ami 2014-ben a gazdászképzés területén itt indult elsőként az országban. A megbízott főigazgató arra buzdította a fiatalokat, hogy kérdéseikkel és kéréseikkel bátran keressék a felsőbb éveseket, a HÖK-öt és természetesen az oktatókat.

A tájékoztatón napot követően szerdától önismeretei és szociális tréningek, különféle szintfelmérők, sportprogramok, csapatversenyek, főzés és „kocsmatúra” várja a fiatalokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában