2023.12.14. 14:30
A földimogyorós fügebejglivel szerzett bronzérmet
Nagykanizsa belvárosában néhány asztalos kézműves cukrászdát üzemeltet Borongics Anett. A Zaol-podcast vendégével egyebek közt a kezdetekről, nemzetközi gasztronómiai trendekről, hagyományos családi receptekről és a bejglikészítés kihívásairól beszélgettünk.
Borongics Anett, a nagykanizsai Süti Butik mestercukrásza
Fotó: Szakony Attila
A fiatal cukrászmester nemrég azzal került a rivaldafénybe, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület által meghirdetett az „Év Bejglije” versenyen, az ínyenc kategóriában a földimogyorós fügebejglije bronzérmet kapott.
A szerény, végtelenül alázatos és szorgalmas Anettel beszélgettünk a kezdetekről, amikor még édesanyja köténye mellől igyekezett ellesni a süteménysütés fortélyait. Most pedig ott tart, hogy anyukája segít neki az újhullámos édességek elkészítésében.
Előfordul, hogy egyedül álmodja meg a finomságokat, de nyilván a nemzetközi gasztronómiai trendeket is folyamatosan figyeli. Lelkesedése átlendíti a nehézségeken, kitartása pedig a pályán tartja. Szeretne fejlődni, állandóan tanulni, az újdonságok mellett a szíve és a vendégek visszajelzései visszahúzzák a tradicionális, családi recept alapján készülő kelt tésztákhoz. S nagyon várja a nyarat, amikor szintén a cukrászdában segítő férje oldalán a fagylaltok világát fedezné fel jobban, sőt a későbbiekben akár versenyen is elindulna - mondta el a Zaol-podcast vendége.