Kitüntetés a Keszthelyi Kórház főigazgatójának

2023.12.28. 18:30

Batthyány-Strattmann László Díjat kapott dr. Kató Csaba

Batthyány-Strattmann László Díjban részesítette Dr. Kató Csabát Pintér Sándor belügyminiszter azon az ünnepségen, melyet az év végén nyugállományba vonuló, 65 év feletti kórházi vezetők számára rendeztek a Belügyminisztériumban.

Zaol.hu

Dr. Kató Csaba átveszi a kitüntetést Pintér Sándortól

Fotó: Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház számolt be honlapján az elismerésről. Mint írták: dr. Kató Csaba több mint három évtizede dolgozik a Keszthelyi Kórházban, az aneszteziológiai és intenzív terápia területén. Szakmai munkája visszaigazolásaként 1996-ban adjunktusi, majd 1997-ben főorvosi kinevezést kapott. 2006-tól látta el a Keszthelyi Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosi feladatait. Egy jól működő intenzív terápiás részleget épített fel, magas szintű betegellátással, stabil orvosi gárdával. Kialakította az osztály minőségügyi rendszerbe illeszkedő működési rendjét, és azokat az eljárási protokollokat, melyeket mindmáig alkalmaznak a rutinszerű betegellátás során.

Osztályvezető főorvosi feladatai mellett 1997-től a Keszthelyi Kórház orvos-igazgatójaként dolgozott, majd 2021-től a főigazgatói teendőket is ellátja.

Vezetői attitűdje a stabil működtetésre történő fókuszálás, a különböző szervezeti egységek működésének összehangolása és a végrehajtás optimalizálása. Az egészségügyi ellátás fejlesztésére irányuló projektek, szakmai felelőseként nagy erőfeszítéseket tett az egyes pályázatok sikeres megvalósításáért.

A napokban átvett Batthyány-Strattmann László Díjjal az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett kimagasló közszolgálati és szakmai tevékenységét ismerte el a belügyminiszter.

Dr. Kató Csaba főigazgatóként ez év végén nyugállományba vonul, ám orvosi tevékenységére a jövőben is számíthat a Keszthelyi Kórház, írta a megyei intézmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában