2024.01.06. 17:00
Csicseriborsó snack, vöröslencse fasírt és desszertek szárított gyümölcsökből - feladhatjuk-e valaha teljesen az állati eredetű ételeket? (3. rész)
A Zaol-podcast vegán kiadásának záró epizódjában ismét Monori Krisztina zalaegerszegi dietetikus a vendégünk.
Fotó: Pezzetta Umberto
Az állatok védelme és bolygónk megóvása mellett egészségmegőrzési szempontok miatt is érdemes időnként húsmentes napokat tartanunk. A Veganuár kezdeményezés keretében pedig fantasztikus ízeket tapasztalhatunk meg. A szervezők szerint ugyanúgy ehetünk isteni pizzákat, jól megpakolt hamburgereket, hagyományos, magyaros fogásokat, ha átállunk a növényi étrendre. A Zaol-podcast vegán kiadásának záró epizódjában ismét Monori Krisztina zalaegerszegi dietetikus a vendégünk.
A mai adásból kiderül, mely nagyon egyszerű ételek enyhítik az éhezést a magas tápanyagtartalmuk miatt, és hogy miért fontos az olajos magvak, szárított gyümölcsök, vagy a müzli rendszeres fogyasztása, de azt is elmondjuk, hogy töltődhetünk fel gyorsan energiával, miközben kizárólag egészséges alapanyagokból összeállított menüt veszünk magunkhoz. Eláruljuk, milyen szempontok alapján válasszunk zöldségeket és gyümölcsöket a piacról, vagy mire figyeljünk a vegán felvágottak és növényi sajtok vásárlásánál.