2024.03.10. 19:20
Krémes és házias sütemények versenye Kilimánban
Egy csányi krémes és egy lakodalmas barack szerepelt a legjobban az idei süteménysütő versenyen Kilimánban. A dél-zalai községben szombaton tartották a már hagyományos programot, ezúttal is nőnapi köszöntővel egybekapcsoltan.
A kilimáni verseny zsűrijének tagjai, Tóthné Millei Erzsébet (balról) és Prótárné Pintér Csilla
Fotó: Gyuricza Ferenc
A két kategóriában – házias és krémes sütemények – meghirdetett versenyre összesen 16 személy nevezett, akik 24 különböző süteménnyel lepték meg a Tóthné Millei Erzsébet mestercukrász és Prótárné Pintér Csilla cukrász alkotta zsűrit. A meglepetés szó szerint értendő, mert egyrészt nagyon szép küllemű és kifejezetten finom sütemények kerültek eléjük, ugyanakkor kellően változatos is volt a felhozatal, a kokárdát idéző gyümölcstortától a lakodalmas barackon át a vörös bársony elnevezésű írós krémes süteményig nagyon sok finomságot kóstolhattak. A versenyre benevezett 15 krémes süteményből Szigeti Istvánné csányi krémesét találták legjobbnak, míg a házias kategóriában Gecse Erzsébet lakodalmas barackja nyert.
- Csak dicsérni lehet az ötletességet és azt a minőséget, amit a versenyzők idén produkáltak, nem véletlenül osztottunk ki 18 arany minősítést – mondta Prótárné Pintér Csilla. – Ez a 11. süteménysütő verseny Kilimánban, s már a tizedik alkalom, hogy mi ketten zsűrizünk, ez alapján bátran mondhatjuk, hogy nagyon sokat fejlődtek a településen élők. Általánosságban is elmondható, hogy egyre többen vállalkoznak süteménysütésre, hiszen az internet révén sok új ötletet fedeznek fel a háziasszonyok. Mi, magyarok, többségében nagyon is édesszájúak vagyunk, szeretjük a süteményeket.